lördag, januari 31, 2009

Tidningsfrossa


Ikväll tänkte jag riktigt frossa i mina senaste tidningar. Lite fika på det och kvällen är gjord. Idag har jag börjat röja i vår klädkammare. Jag är klar med våra tre vindsgarderober eller kattvindar eller vad man nu ska kalla dem så där är det ordning nu. Men nu är det alltså dags för klädkammaren. Jag gillar att göra mig av med och slänga saker men när det gäller kläder och skor blir det jobbigt. Vissa saker måste man bara spara av nostalgiska skäl. Man tänker ju att flickorna kan ha glädje av det när de blir större och ska gå på maskerad eller något. Jag vet ju själv hur roligt det var att gå igenom gamla kläder och skor som mina föräldrar sparat. Men men, jag ska försöka att inte spara allt jag hittar i klädkammaren. Eller så kanske man skulle städa undan lite mer av E:s kläder. Han märker nog inget i alla fall...hehe...

fredag, januari 30, 2009

Baka baka liten kaka

Idag har det blivit både bröd, kärleksmums och polkagrischoklad. Det var härligt med en liten bakdag, speciellt när man gjorde såpass olika saker.


Jag måste säga att polkagrisgodiset är så fantastiskt supergott så det är inte klokt. Och väldigt lätt att göra dessutom. Det kommer jag garanterat göra fler gånger! Godiset gillades av de små damerna i huset också, de fick tjuvsmaka lite fast det inte är lördag.

Jag har nu tvättat och strukit det jag köpte på myrorna igår, nämligen ÄNNU ett örngott. Man kan undra vad jag ska med alla till och ja, det vet inte jag heller. Men de är ju så fina... I vår tänkte jag försöka ordna lite i vårt gästrum och där kanske man kan ha dem. Mysigt med massa kuddar på sängen. Vi får väl se.

torsdag, januari 29, 2009

Härliga böcker

Satt och bläddrade i ett par fina böcker idag och blev så himla sugen på att baka så jag har nu bestämt att imorgon blir det bakdag! Förutom matbröd hade jag tänkt baka lite kärleksmums. Receptet hittade jag i den här boken:



Visst ser det läckert ut?

Sen hittade jag en massa smaskens i den här boken också:


Där har jag dock inte bestämt mig än vad det blir men något blir det.

Idag var jag också till Myrorna och lämnade lite skruttgrejer och var ju förstås tvungen att ta en runda för att se om det kommit in något nytt spännande. Och det hade det. Men jag köpte bara en sak. Man får ju försöka hejda sig lite :). Imorgon visar jag vad det blev.

onsdag, januari 28, 2009

Nya blommor

Åh, vad jag längtar efter våren. Idag har det snöat här och det är fortfarande lite vintrigt. Konstigt vore det väl annars, det är ju fortfarande januari. Det ska vara snö och kallt nu i åtminstone en månad till. I väntan på våren kan man ju tack och lov få njuta av lite fina blommor i alla fall.

Vackra vita tulpaner...

Små pärlhyacinter, kom igen och väx....

En azalea fick också bo hos mig. Har aldrig haft en sådan förut tror jag.... Vi får hoppas att den överlever.

tisdag, januari 27, 2009

Kakmonster

Jag älskar kakor av alla de slag och jag älskar även glasburkar i alla former. Tillsammans tycker jag att de är en fantastisk kombination. Det jobbiga är att kakorna i sina burkar inte bara är fina att titta på utan också väldigt trevliga att tugga på. :)


Idag gjorde jag klart kuddfodralet jag började på igår. Efter att ha ältat sjutton olika idéer så valde jag att göra på det sätt jag hade tänkt från början. Kudden har fått ett tillfälligt hem i gungstolen men får nog flytta upp till en gammal stol jag ropade in på auktion i somras. Måste bara klä om stolen först.

Jag har också köpt lite vårblommor idag som jag tänkte arrangera. Men det får bli imorgon. Jag trodde att jag äntligen skulle få slänga bort min amaryllis efter att den blommat så fint med sina två stänglar, men tji fick jag för nu är en tredje blomma på väg...

Envis liten rackare...

måndag, januari 26, 2009

Vad är nu detta?

Ja, det kan man fråga sig. Det är ett monogram, men inte broderat. Ett sådant monogram skulle ta en hiskelig tid att brodera och jag orkar inte vänta, så då provade jag att måla ett istället. Och så här blev det. Det var ganska pilligt att göra och jag hade helt fel pensel, men det var jätteroligt! Tanken är väl att det ska bli ett kuddfodral, men jag har inte bestämt mig riktigt hur det ska se ut. Jag visar imorgon hur det blev...


söndag, januari 25, 2009

Tulpaner

Lite tulpaner har jag lyckats komma över men jag vill gärna ha lite andra vårblommor också. Tyvärr visade det sig att matvaruaffärerna inte hade så mycket vårblomster att komma med så jag får väl ta en sväng till en riktig blomaffär i veckan.



Här är det som jag fyndade igår på Smultrongården. Burkarna från Green Gate har jag spanat på länge och igår passade jag på att slå till när det var rea. Jag lade också beslag på det sista exemplaret av min favoritkruka. Och sen fick jag syn på världens supergulligaste lilla kakfat i glas och det var jag också bara tvungen att ha.

lördag, januari 24, 2009

Oj.....

När vi för en gångs skull skulle laga en ny maträtt efter recept så råkar vi naturligtvis elda upp själva receptet, vilket förstås försvårar det hela. Så nu är E hos grannen och ber att få låna deras tidning där receptet var med. Hoppas, hoppas att de har den kvar.... Annars får vi improvisera. Så här blev det i alla fall med de nyinköpta kuddfodralen från Smultrongården. Apropå något helt annat. (Jag var där och handlade idag igen. Vad jag köpte visar jag imorgon.)


fredag, januari 23, 2009

En favoritblomma

Orkidén är en av mina favoritblommor. Det trodde jag aldrig att jag skulle tycka, eftersom jag i början trodde de var så svåra att sköta. Och jag och blommor har inte varit en så lyckad kombination alla gånger. Därför blev jag livrädd när jag för många år sedan blev nervös ägare till min första orkidé. "Den är död om en månad", var ungefär min tanke. Men det visade sig att orkidén var blomman för mig. Sedan dess har fler sådana flyttat in hos oss och alla har överlevt. Men nu längtar jag efter lite nya vårblommor. Ska försöka ordna det i helgen.

Just nu blommar en av orkidéerna så här fint i vårt köksfönster...

torsdag, januari 22, 2009

Hej!

Här är nu en bild på ett av mina nya örngott som jag skrivit om. Visst är det ett fint broderi? Jag har upptäckt att mönstret påminner väldigt mycket om det som jag har på mina sovrumsgardiner.
Örngott...

Gardin...

Hjärtat som jag köpte igår har jag fäst på min fina trälåda där jag förvarar ljus. Lådan har min duktiga pappa snickrat åt mig.


onsdag, januari 21, 2009

Hurra!

Mina örngott, som jag köpte på tradera, har redan kommit! De var jättefina. Jag håller på och tvättar dem nu så imorgon lägger jag ut en bild på dem. Idag har jag varit på Smultrongården och handlat lite. Det var rea också så jag hade riktig tur.

Jag köpte två krukor, två kuddfodral och ett litet hjärta. Och jag blev fullkomligt tokförälskad i en Odd Molly-blus som jag såg. Den var grön och fantastiskt fin. Odd Molly är ju inte direkt billigt men man kan ju alltid drömma lite....



tisdag, januari 20, 2009

Lampkjol

Jag hade bestämt mig för att röja i en av våra vindsgarderober idag. Det är inget litet projekt kan jag säga, eftersom de är absolut proppfulla med grejer. Behöver man något längst in får man helt enkelt lägga sig på allt som ligger där och kräla sig framåt och hoppas att man sedan kan ta sig ut igen. Nej, nu hade jag tröttnat på detta och tänkte att idag skulle det ske. Halvvägs in i röjningen hittade jag en påse med tyger. Jag började genast titta vad det fanns för tyger och idéer började bubbla i min hjärna. Då bestämde jag mig för att det nog inte var så roligt att röja garderob och jag släpade fram min 100kilos-symaskin från 1969 istället. Och jag sydde en lampkjol.


Lampkjolar är väldigt praktiska, speciellt om man, som jag, bor på landet. Då får man nämligen under sommarhalvåret påhälsning av ett stort antal flugor som helt respektlöst bajsar överallt. Tak, fönster och möbler är ju lätta att torka av, men det är värre med vita lampskärmar i tyg. Då är det perfekt att ha en lampkjol som man kan slänga i tvätten. Jag ska nog sy fler.

Imorgon ska jag försöka ta mig till Smultrongården och se om jag hittar något fint som jag behöver (läs: vill ha).

måndag, januari 19, 2009

Fin bok

Den här boken fick jag i julklapp och jag tittar i den ganska ofta och drömmer om vackra broderier. Jag får så många idéer och vill göra allt på en gång, men ska man lyckas så måste man ha tålamod. Svårt för en som mig som vill att allt helst ska vara klart igår. Men visst är det vackert?

Vill man ha snabbare puckar så kan man göra som jag gjorde idag då jag vann en auktion på tradera. Det var två handbroderade örngott och de såg helt underbara ut på bilden. Jag längtar tills de dimper ned i brevlådan.....


söndag, januari 18, 2009

Nya lampor!

Idag har vi varit på den stora lampaffären och shoppat nya lampor till vardagsrummet. Vi hade tur och hittade vad vi vad ute efter. Jag kan säga att jag blev supernöjd med resultatet! Rummet blev att kännas mycket större och ljusare på en gång.

Före

Efter


lördag, januari 17, 2009

Fin dag idag

Idag har varit en riktigt fin dag med lagom många minusgrader. E har med hjälp av L snickrat på en tv-bänk som vi ska ha till vår nya tv i vardagsrummet. Det har nämligen inte varit så lätt att hitta en tv-möbel att köpa eftersom vi ville ha en i furu och furu är ju inte direkt det trendigaste materialet nuförtiden. Egentligen är jag väl inte överförtjust i furu heller men vi har två stora bokhyllor i furu i vardagsrummet som vi tycker om och jag råkar ju vara sådan att jag vill att allt i ett rum ska matcha. E föreslog tv-möbler i både vitt och glas. Jag hummade ganska ointresserat till dessa förslag och lät honom förstå att det var furu som gällde. Och finns det inte att köpa så får man göra. E kom då på snilleblixten att ta vår gamla köpmansdisk i furu och göra om den lite och vips så har vi nu en tv-möbel som matchar det andra i rummet. Och jag är nöjd, hehe.


Vy från vår balkong (ja, jag ser att julbelysningen sitter kvar, men jag ska ta bort den...snart)


fredag, januari 16, 2009

God kväll!

Idag har det varit riktigt kallt ute, vi hade -13 grader som mest, brrr. Då är det skönt att ha en kamin och vedspis att elda i.

Snart är det Let´s Dance på tv och det ska vi förstås se. Vi har gjort eget marknadsgodis kvällen till ära och det blev faktiskt riktigt gott. Dock kommer det säkert också försvinna lika fort som allt annat vi bakar...

torsdag, januari 15, 2009

Bakning


Idag har vi bakat lite matbröd, F och jag. Det luktar underbart här hemma nu och F blev så lycklig eftersom ett av hennes bröd blev att se ut som en snigel (hon diggar sniglar). Bröden försvinner nu i rasande fart så jag fick skynda mig att fota. Det är ju så GOTT när det är nybakat!
Snigelbröd...

tisdag, januari 13, 2009

Fynd på Myrorna!

Häromdagen var jag på Myrorna och botaniserade bland allehanda prylar och vad hittar jag då om inte två underbara kökshanddukar. Jättefina var de och de passar perfekt till vårt kök. Jag hittade även ett fint gammalt miniörngott och ett gammalt lakan med spets och monogram. Man måste ju bara handla när sådana tillfällen ges, eller hur? Vad man sedan ska hitta på och göra med allt man köper......hmmm.