lördag, februari 28, 2009

Om jag bodde i Jämtland...

...då skulle jag nog kanske lägga ett bud på det här otroligt vackra huset. Såg en annons i senaste Lantliv och blev helt betagen. Och vilket pris! Visst finns vissa renoveringsbehov men det är ju bara roligt ;). Lyckliga de som som får sätta tänderna i det huset.

Idag provade jag ett nytt recept på grahamsbullar och de blev jättegoda. Känns kanske lite nyttigare också än det bröd jag brukar baka. Imorgon åker nog symaskinen fram igen, det var ett tag sen.
Hoppas rätta låtarna går vidare ikväll!

fredag, februari 27, 2009

Vackert väder

Det töar snabbt nu och marken börjar kika fram igen. Här är en del av lilla skogen som äntligen blivit vår. Fortare än man anar kommer där vara helt fullt med vitsippor, vad härligt!


Och här ligger världens goaste misse och myser i solskenet medan han spanar över markerna. Han har fått ett sår i örat efter ännu ett slagsmål så det är lite synd om stackarn. Inte blir det direkt roligare av att matte ska vara där och pilla och göra rent heller.
Hoppas ni alla får en skön och solig helg!

torsdag, februari 26, 2009

Sundbyholms slott

Ja, dit åkte vi igår för att fira "svärmors" födelsedag. Jag släpade med datorn men lyckades inte få någon internetuppkoppling hur jag än försökte. Tog förstås lite bilder, det var ett jättemysigt ställe. Det var nästan inga andra där så ibland var det bara vi i hela slottsmatsalen som åt. Då lekte vi med barnen att det var vi som var kungliga och bodde där, hehe.


tisdag, februari 24, 2009

Ljusare dagar

Det är en härlig känsla att det faktiskt är lite ljust ute nu både när man åker till jobbet och när man kommer hem. Och ikväll bevittnade jag en fantastisk solnedgång på väg hem från affären. Jag hann tyvärr inte få kort på den, det går ju så fort när solen väl börjar gå ner. Men nu tänder jag lite mysljus här hemma och imorgon hoppas jag kunna blogga från det här stället. Hoppas det fungerar. Ha det så bra!

måndag, februari 23, 2009

Fönsterluckor

Fick en fråga angående fönsterluckorna på bilden i förrförra inlägget. Det är inte vi själva som gjort dem utan de tidigare ägarna. Det var de som gjorde om missionshuset till ett bostadshus. Luckorna har vi både på gästhuset och bostadshuset.

Ett av köksfönstren.

Ett av vardagsrumsfönstren.
Och dörrarna till balkongen (låtsas inte om de fula sladdarna som inte spikats fast ännu...)
Beslagen tycker jag är jättevackra. Vi har likadana beslag på två av dörrarna till vindsgarderoberna inne också.

Igår var jag på vippen att åka på en auktion i stan. Hade sett lite bilder på nätet på vad som skulle säljas. Blev lite förtjust i en stol. Idag tittade jag vad priset blev.....35kr.....ååååååh, vad jag ångrar mig. Men, men det kommer väl fler :). Ha det så bra!

söndag, februari 22, 2009

Snö, snö och åter snö...

Vi tog en ordentlig vinterpromenad idag, jag och flickorna. Det var inte meningen att vi skulle gå så långt, men vi var borta dryga två timmar. Det är fascinerande vad roligt man kan ha helt gratis :). Tog förstås med mig kameran. Är man bloggskadad så är man...


lördag, februari 21, 2009

God Jul...eller??

Amaryllisen blommar...
Snön faller...
(Bilden visar en del av vårt kombinerade gästrum/garage/förråd/vedbod...puh...)

Idag har vi varit och åkt skridskor, F och jag. Hon fick lära mamma hur man gjorde och var förstås hur stolt som helst där hon for fram över isen som en virvelvind. Själv var man glad att man lyckades våga släppa rinken. Men det var roligt, vi hade hur kul som helst! Och helt ensamma var vi på den stora isen. Så nu är det förstås dags för den obligatoriska varma chokladen som idag ackompanjeras av en:
Ha en bra dag! Ikväll blir det schlagerfest igen.

fredag, februari 20, 2009

Fredagsgott!

Gissa vad jag sitter och mumsar på just nu medan jag skriver? Jo, det här:

Jag är ju barnsligt förtjust i kladdkaka och provade därför göra dessa kladdkaksmuffins tidigare idag. Suveränt goda! Receptet finns i Leilas bok "A piece of cake". Och duttar man dit några extra bär så känns det ju genast liite nyttigare, eller hur ;)? Så ikväll blir det nog lite mer muffins och ett och annat blåbär samtidigt som jag tänker njuta av det senaste numret av Lantliv. Ha en riktigt mysig kväll!!

torsdag, februari 19, 2009

Smått och gott

Här har jag samlat det jag inhandlade igår. Allt är dock inte med eftersom ett par av sakerna ska läggas i smådamernas påskägg framöver. Jag vill inte riskera att de får syn på dem innan dess. Det vackra hyllkantsbandet (eller vad det kallas) köpte jag hos Min Skattkammare och det är tänkt att jag ska ha det i ett utrymme vi har under trappen till övervåningen. Där är det perfekt att ha ett litet skafferi. Nu ser det mest ut som en mindre soptipp,men det ska det snart bli ändring på. Och visst är det rätt ände att börja i, med hyllkantsband... Kanske inte, men helt klart en roligare ände än sandpapper och spackel.

Och vintern håller i sig. Här en bild på vår trappa som leder upp till balkongen.

onsdag, februari 18, 2009

Shoppingrond..

...blev det idag igen. Föräldrarna kom på besök och vi tog en tur till Myrorna, Smultrongården och Min Skattkammare. Tänk att det är så roligt att handla. Dessvärre tog batterierna i kameran slut så jag kan inte visa vad jag köpt. Men jag hann ta ett kort på ett fint hjärta av taggtråd som snälla mor och far hade med sig (och som de gjort själva förstås).

Jag bjussar på en annan, gammal, bild istället. Jag fick lust att brodera en dag och gjorde då denna lilla ljuspåse.

tisdag, februari 17, 2009

Äntligen...

Klädkammaren får anses vara klar nu. Det blev ett laminatgolv som vi hade lite kvar av sedan förut. Min sambo var snäll och lade in det på nolltid. Av någon anledning vill det se väldigt mörkt ut på bild. I verkligheten är det mycket ljusare i en gråvit nyans. Jag gillar ju före- och efterbilder så här kommer det:

Före:
Efter:
Det känns mycket fräschare så jag känner mig nöjd.

Inspektionsrunda...
Jag var till Myrorna med ett lass gamla saker idag och det är något konstigt med det stället. Man kommer nämligen aldrig tomhänt hem därifrån. Idag blev det ett vackert band och två gamla trådrullar i trä.

Vi bakade lite bröd idag, F och jag, och hon ville så gärna att jag skulle lägga ut en bild på hennes bröd, så varsågoda. En lite sned men ack så söt snigel...

måndag, februari 16, 2009

Lite djurtema

Jag fick ju en utmaning häromdagen, nämligen att lägga ut den sjätte bilden från den sjätte mappen och här är den. Några Bambi och en älgrumpa. Bilden är tagen på Kolmården.

När jag bloggar använder jag min bärbara dator och våra bilder har vi på vår "tjockdator" så jag fick gå in där för att leta fram denna. Till min fasa fick jag då se min blogg i ett annat ljus. Tänk att det kan vara så olika på olika datorer. På min bärbara ser allt bra ut men på den andra....huga! Är det så den ser ut för er så är det ju inte kul. Nåväl, igår gjorde vi lite pyssel till fåglarna. Kokosnötter är verkligen hårda. Vi fyllde med fågelfrön blandat med kokosfett.

Det blev lite över som jag inte visste vad jag skulle göra med så jag fyllde en muffinsform, hehe.
Jag har inte några större förhoppningar om att den kommer att hänga sådär fint särskilt länge, men det är faktiskt flera fåglar som ätit av den idag och den håller än.

söndag, februari 15, 2009

Hurra, vad roligt!

Jag har fått en utmärkelse. Det är från Nettan på bloggen Mamma Lycklig. Tack snälla du!

The Lemonade Award is given by a previos
winner to 5 bloggers who have shown great attitudes and/or gratitude
this week. It’s a great way to show these people that you appriciate them.
All you have to do is:
1. Put the logo on your blog or post.
2. Nominate at least 5 blogs and be sure to link your nominees within your post.
3. Let them know that they have received this award by commenting on their blog.
4. Share the Love and link to this post and the person from whom you received your award.
Jag skickar vidare denna till följande fina bloggar:

Jag var ju och hälsade på hos Nettan i hennes butik igår och det var jättemysigt, en massa fina saker, gott fika (tack så mycket) och en trevlig pratstund. Verkligen en härlig butik! Jag köpte de här två fina burkarna och de passade perfekt i hyllan i köket. Bra att ha smått och gott i.

Jag köpte också en hjärtask och vita pärlhyacinter. Som jag letat efter dessa, har bara hittat blå tidigare. De får stå uppe i sovrummet.

Jag åkte också till Min Skattkammare och hämtade tavlan som jag beställt av Kicki. Den var verkligen fin och håll med om att det blev snyggare:

Före:
Omsorgsfullt upphängd av min käre sambo. Jag som försökte gömma den i en kasse ute i förrådet... Får se hur lång tid det tar innan han märker att jag bytt ut den..
Efter:Vilken skillnad! Tack Kicki än en gång. Det är så trevligt med små butiker på landet tycker jag. Helt annan känsla än att gå in på en större affär på stan.

Jag har också fått en utmaning, nämligen att visa den sjätte bilden från den sjätte mappen. Det känns dock som att detta inlägg redan är långt nog så jag sparar nog det tills imorgon. Då ska jag också visa vad jag och flickorna pysslat ihop idag...

lördag, februari 14, 2009

Liten hjärtkavalkad







Passade på att fota lite av de hjärtgrejer som finns här hemma, så här på alla hjärtans dag. Idag har jag varit ute och farit nästan hela dagen, berättar mer imorgon. Nu ska jag ladda inför melodifestivalen.

fredag, februari 13, 2009

Mmmmums....

Ikväll blir det Let´s Dance och gammal hederlig kladdkaka med hallon och vispad grädde. Imorgon är det Alla hjärtans dag och vi ska bl.a åka både hit och dit. Tidigare idag skrev vi på köpekontraktet för tomten men vi får vänta ännu ca 14 dagar innan vi är helt säkra på att den blir vår. Tydligen har kommunen förköpsrätt på alla tomter som säljs. Jaja, det är mycket man inte vet...
Ha det så bra!

torsdag, februari 12, 2009

God afton

För ett tag sedan skrev jag om att något spännande hänt och imorgon ska vi göra klart detta. Ja, det är väl egentligen inte så spännande för någon annan, men det är i alla fall så att vi ska köpa tomten som ligger bakom vårt hus. Det är ingen stor tomt men det finns en liten miniskog på den och det är väl den vi är ute efter. Vår egen tomt är väldigt liten så därför är den lilla skogen väldigt viktig för oss. Vi vill ha den kvar. En hel del träd har redan huggits ned och skulle fler försvinna skulle det nog börja se hemskt ut. Skogen är helt perfekt för barnen att leka i, ingen chans att de går vilse men ändå spännande. Till saken hör att det är en tomt man får bygga på så skulle någon annan lägga vantarna på den så kan skogen försvinna helt och vi få en granne väldigt tätt inpå. Inte lockande. Vi har tjatat lite på den nuvarande ägaren om att få köpa men han har inte velat sälja förrän nu. Så imorgon är det dags och det känns jättebra.

Nu ska jag krypa upp i tv-soffan och mysa lite. Ses i morgon!

onsdag, februari 11, 2009

Lekrum

Här kommer lite bilder på barnens lekrum. Vi gjorde om det i somras. Innan var det ett skräprum, ett sånt där som är jättebra att ha när man vill städa fort. Bara att kasta in allt och stänga dörren.

Gardinen har jag sytt av ett gammalt lakan, precis som med den jag har i köksfönstret. Lakanen har min sambos mormorsmor broderat en gång i tiden.

Dessa garderober var grönmålade. Snyggare i vitt tycker jag.

Taket...

Här bakom göms leksaker i stora lass. Hyllan är en billig från IKEA och så har jag hängt upp några gamla lakan för att dölja det hela.


Skönt att slippa se detta hela tiden.

Flickorna fick själva välja tapeter till rummet och till mammas stora glädje valde de dessa med blå blommor. Jag gillar ju blått...