tisdag, mars 31, 2009

Träskor

Är riktigt sugen på att köpa nya träskor till sommaren. Har några favoritmodeller från Calou som jag drömmer om, men jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken som är finast. Sen råkar alla vara vita och det kanske inte är någon hit här ute på landet... Nåja, jag har ett tag kvar på mig att fundera. Sen är det ju en annan sak också, den översta modellen finns nu även i barnstorlekar i ett antal färger. Kan det bli gulligare?



Alla bilder från calou.se.

måndag, mars 30, 2009

Vackra vykort

Köpte dessa fina vykort i lördags. Budgetvarianter av Kickis fina tavlor ;). Få se om jag skickar iväg dem eller om jag rent av behåller dem själv.... Har fortsatt med målningen idag och håller därmed drömmen om skafferiet levande. Jag gillar att måla, det är avkopplande på något sätt, även om man står i de mest konstiga positioner i det lilla utrymmet ;). Ha en bra kväll kära ni!

söndag, mars 29, 2009

Vårfärger

Har blivit sugen på lite vårfärger i köket. Rosa och grönt är inte fel så här i påsktider. Köpte fina randiga kökshanddukar hos Min skattkammare och de prickiga hittade jag på Coop. Lite rosa tulpaner piggar upp i fönstret.

Tog fram ett gammalt lakan med rosa monogram för att sy en ny gardin, men tyget var så gulnat så jag vet inte hur jag ska göra. Vi får se. Har också hunnit måla en del i skafferiet som det annars gått såå segt med.

lördag, mars 28, 2009

Städning

Har varit hemma nästan hela dagen och fått undan en del städning. För att liva upp städningen lite så skrev jag rummens namn på små lappar, vek ihop och drog en i taget. Och så fort jag gjort färdigt ett rum så tog jag en minifikapaus. Det kunde man väl vara värd ;).

Tog också en liten shoppingtur till bl.a Min skattkammare och inhandlade lite vårfina saker. Visar imorgon, då jag också tänkte sy en ny gardin till köket.

fredag, mars 27, 2009

Äntligen fredag

Snö precis överallt och hur mycket som helst. Sådär, nu har jag kommenterat vädret. Nog om det. Har just skjutsat tjejerna till ett disco och ska nu laga lite mat till oss vuxna. Det är så roligt med barn för man kan göra de konstigaste fynd hemma. I förmiddags gjorde jag ett, kanske inte konstigt, men gulligt fynd. När jag skulle lägga in ett nytt värmeljus i ett av ljushusen såg jag att en liten ponny flyttat in där... Den såg ut att trivas så jag eldar i de andra husen istället. Ha en mysig kväll alla!

torsdag, mars 26, 2009

Minusgrader

Jaha, då har temperaturen letat sig ner under nollan igen. Det har varit riktig vinter här några dagar med många kalla minusgrader. Och det verkar inte bli bättre i natt, för himlen är alldeles klar. Brrr.... Men i morse fick jag äntligen se några små tappra stackare börja kika upp ur jorden. Man lider nästan när man ser dem kämpa på i kylan...

onsdag, mars 25, 2009

Våffelmums

Idag är det ju som bekant våffeldag och vi har, som så många andra, mumsat våfflor.

Längtar så till helgen. Det ska bli skönt att få vara ledig utan att vara uppbokad på en massa saker. Bara få vara hemma och pyssla. Kanske jag äntligen får tid att fortsätta med skafferiet som står där och väntar på att bli fint....

tisdag, mars 24, 2009

Butikstips

Om ni åker förbi Örebro någon gång så passa på och gör ett besök i den lilla ostbutiken "Örebro ost". Jag var där i helgen och det är en liten men mysig butik med helt fantastiskt kunnig personal. T.o.m. jag som inte är någon direkt ostmänniska blir sugen på ost och kex när jag går in där. Och så har de ju så mycket annat gott också, marmelader och kex av alla de slag, och så mina nya favoriter; dessa knäckesticks som är underbart goda precis som de är.

måndag, mars 23, 2009

Trådrullar

De här fina trådrullarna har min pappa gjort. Jag fick dem när jag hälsade på föräldrarna i fredags. Perfekt att rulla upp spetsar på. (Ursäkta den mörka bilden, men det är så svårt att få det bra när man fotar på kvällen.)

Idag har vi varit och badat på Gustavsvik på eftermiddagen, flickorna och jag. Det var riktigt skönt, speciellt när vi simmade ut i utomhuspoolen. Varmt vatten och snö i luften. Men jag slog mig i huvudet när vi åkte en av forsarna så jag har lite ajaj nu. Man börjar väl bli för gammal för såna äventyr...

söndag, mars 22, 2009

Auktion

Idag var det då dags för auktion. Hittade en hel del fina saker men folk bjöd ju som galningar så mycket blev lite väl dyrt. Men lite fick jag med mig hem i alla fall. Jag hade spanat in den här ljusstaken från Svenskt tenn och den ropade jag in.


Det följde även med lite andra saker som låg i samma låda, nämligen:

Jag vet inte om jag ska ha kvar alla dessa extragrejer, vi får väl se. Och så blev jag så förälskad i detta pyttelilla skåp och det ropade jag hem för 25:-. Dagens fynd.

Auktion är underbart roligt att gå på och jag ser verkligen fram emot sommarens utomhusauktioner. Men just nu känns sommaren långt borta för det har ju snöat igen idag...

lördag, mars 21, 2009

Nehej...

..det blev inga bilder idag. Har varit borta nästan hela dagen och handlat och hälsat på hos barnens kusin som fyllde år. Kom hem för en stund sedan och skulle nu knäppa kort och då dör batteriet helt plötsligt i kameran igen. Suck... Nåja, jag får väl kompensera med extra mycket bilder imorgon när jag kommit hem från auktionen och förhoppningsvis fått med mig något tjusigt hem. TACK för gulliga kommentarer, de gör mig så glad! :) Ha nu en bra kväll alla!

fredag, mars 20, 2009

Maratondag

Imorse ringde klockan 04:40 och sen dess har det varit fullt ös. Åkte upp till Dalarna för att få bilen servad, passade på att hälsa på mor och far under tiden. Sedan söderut igen och iväg och handla lite mat och födelsedagspresenter. Sedan hem för en snabb lunch och därefter åka och jobba en stund. Sedan hämta barn, åka hem, göra lite mat och nu sitter jag här. Alldeles strax ska jag iväg på lite aktiviteter med barnen resten av kvällen. Puh.....

När man hälsar på mor och far åker man sällan tomhänt hem därifrån. Det gjorde jag inte idag heller. Fick bl.a. det här fina bokstödet som pappa gjort. Fick också lite andra saker som jag tänkte visa imorgon. Ha en bra kväll!

torsdag, mars 19, 2009

Paket

Idag när vi kom hem väntade ett fint paket i brevlådan....

Det var flickornas tofflor som jag beställt av Nettan i butiken Mamma Lycklig. Visst är de söta? Tjejerna var hur nöjda och glada som helst och har sprungit runt hela kvällen med möss och marsipantårtor på fötterna :). Kika gärna in på Nettans blogg om ni inte gjort det, hon gör sååå fina saker.

Nu ska jag snart sova för jag ska upp så tidigt imorgon så jag knappt törs tänka på det.....

onsdag, mars 18, 2009

Trött...

Är så trött. Det har snurrat för fullt idag med både jobb och annat och resten av veckan är också fullspäckad. Men jag ser fram emot söndagens aktivitet, nämligen auktiooon. Skulle ha varit på en i söndags men ena dottern var sjuk och sambon var tvungen att åka till jobbet så det var bara att stanna hemma. Men på söndag ska det bli av. Resten av den här kvällen kommer jag nog mestadels ägna åt den här tidningen.... (och lite chokladrutor som jag bakade igår...)


Och just det ja, får inte missa Leila ikväll.

tisdag, mars 17, 2009

Fågelsång

Här uppe sjöngs och kvittrades det för full hals idag. Hackspetten hackade och några förvirrade flugor surrade runt. Det har varit underbart väder idag igen. Synd bara att man är inomhus på jobbet nästan hela dagen. Men i morse vaknade jag strax innan väckarklockan skulle ringa och det började ljusna redan då. Underbart!

måndag, mars 16, 2009

Måndag...

Ny arbetsvecka igen. Det är konstigt, men det känns som att vardagarna är kortare än helgdagarna. Måndagar är min korta dag, så jag är hemma strax före två. Tidigt kan man tycka, men sen går det så himla fort fram till kvällen. När det är lördag eller söndag och klockan är två så har man ju huuur mycket tid som helst innan det är kväll. Nåja, idag har jag börjat måla så smått inne i det blivande skafferiet och det är så roligt att äntligen komma igång. Tog bort en fastlimmad hiskeligt ful gammal termometer av plast med digitala siffror och drömmer om en ny snygg termometer. Den här i vit emalj från Broarne är ju inte fel...

Bild från www.broarne.se/butik/

söndag, mars 15, 2009

Äntligen vårkänsla

Vilken härlig dag det varit idag med solsken, värme och takdropp. Och både en och två gånger har det brakat till på taket och så har ett lager med snömassor landat på marken. Vågar man hoppas på våren nu, tro?

Sydde färdigt det som jag började brodera här tidigare i veckan, nämligen denna mjölpåse. Fattas bara ett snyggt skafferi att ha den i.

lördag, mars 14, 2009

En till...

Hittade en till liten pelargonblomma på gång i ett av barnens rum idag. Stjälken var så lång så den hade gått av, men jag räddade blomman. Lika fin blev den i en vas. Nu har jag köpt vit sytråd igen så imorgon hoppas jag kunna visa mitt broderipyssel.

Nu är det bara en timme kvar till Melodifestivalen! Spännande...

fredag, mars 13, 2009

Sockerlåda!!!

Tänk vad livet är märkligt ibland. Igår satt jag och drömde om att få äga en gammal sockerlåda. Jag tittade på fina sockerlådebilder på olika bloggar, jag googlade och fantiserade. När jag sedan åkte till Myrorna idag så fick jag syn på en gammal fin korg. Medan jag stod och kände lite på den så såg jag något i ögonvrån... kunde det vara...?? JAAAA, en sockerlåda! Det kändes som en evighet innan jag hann fram till den, tänk om någon skulle hinna före. Men jag fick tag på den och släpade sedan runt på den stolt som en tupp. Visserligen är den inte riktigt som den jag drömde om , den som har det fina emblemet, men ändock, min sockerlåda....

Jag hittade också en fin gammal burk och en stor trådrulle i trä. Tänk att människor gör sig av med sådant fint. Men det är ju tur för oss andra som gillar det förstås.

Tack snälla ni för alla fina och gulliga kommentarer! Ni ska veta att jag uppskattar dem. Ha en riktigt skön fredagkväll! Nu laddar vi för Let´s dance igen.

torsdag, mars 12, 2009

Ny butik

För några veckor sedan började jag ett nytt arbete i Lindesberg och idag på lunchen passade jag på och tog en liten snabbrunda på stan för att se vad som fanns där. Och jag hittade en jättefin butik som heter Presenthuset Hon & Han. Åååh, vad mycket fint det fanns! Himmelriket för en glasburksfantast som jag, kan jag säga. Skulle ha kunnat gå där hur länge som helst. Jag hann i alla fall köpa lite, t.ex. det här fina påskpyntet:

Men jag hann inte mer än hem förrän smådamerna lade beslag på varsitt. Imorgon ska jag ta en tur till Myrorna med lite grejer igen. Man kan nästan tro att jag bor där. Vi får väl se vad som slinker med hem därifrån...

onsdag, mars 11, 2009

Hemmadag

Är hemma idag för F hade feber i natt. Satt med henne i soffan hela förmiddagen och medan hon slumrade och såg på tv så roade jag mig med att brodera lite. Visar vad det blev en annan gång, är inte riktigt klar. Men det är något som jag ska ha i mitt skafferi (som jag för övrigt knappt börjat fixa till än....). Nu är F mycket piggare och vi har bakat lite muffins. Jag har ett så bra recept, de blir så saftiga och goda. Lite hallongrädde till så blir det mums!!

Ikväll ser jag fram emot Leila på landet på TV4+. Har man inte redan vår- och sommarlängtan så kan jag garantera att man får det när man ser detta program...

Bild från www.tv4.se

tisdag, mars 10, 2009

Blommor på gång

Pelargonerna som står i barnens rum har jag inte klippt ner utan de har fått stå som vanligt. Idag såg jag att en av dem hade börjat blomma så smått. En liten föraning om den kommande våren. Och en liten tröst när man tittar ut genom fönstret och ser stooora snöflingor falla från skyn...

måndag, mars 09, 2009

Roligt med gammalt

Det är så roligt med gamla saker som man hittar i gamla hus. De här tändsticksaskarna hittade vi i vår krypgrund när vi skulle isolera ett golv underifrån. Vi hittade även ett gammalt cigarettpaket, men det vet jag inte riktigt vart det tagit vägen. Kanske satt någon under huset och tjyvrökte...

söndag, mars 08, 2009

Skafferitankar

Här är den färdigmålade ljusstaken. Den ser mycket bättre ut nu måste jag säga.

Jag har fått dille på att fixa till utrymmet under vår trapp så att det kan bli ett fint skafferi där. Det finns visserligen hundra andra saker att göra här hemma som kanske har lite högre prioritet, men nu har jag alltså fått skafferi på hjärnan. Jag har ju redan köpt fina band att fästa på hyllkanterna. Och den här kakburken från Aromboden skulle göra sig fint på en hylla. Men jag måste börja med att rensa ur hela utrymmet först och det tar nog sin lilla tid är jag rädd.....

Bild från www.aromboden.se

lördag, mars 07, 2009

Nya soffan

Här visas en del av nya soffan. Det var sååå skönt att bli av med den 17 (!) år gamla bruna skinnsoffan. Det blev verkligen skillnad. Jag är jättenöjd!

Idag gjorde jag lite marknadsgodis. Den vackra hjärtburken kommer från butiken Mamma Lycklig.

Annars har jag målat lite hyllor under dagen. Och jag hittade en gammal ljusstake som min pappa gjorde för tio år sedan och som jag fick måla själv. Tydligen kunde jag inte bestämma vilken färg jag skulle ha för den var både grön, röd, vinröd och guldfärgad. Men nu är den på gång att bli vit. Visar resultatet imorgon. Ha en bra kväll!

fredag, mars 06, 2009

Min vinst

I paketet låg min vinst som jag vann hos Therése på bloggen Stygn med stil. Visst är det fint? Kika gärna in på hennes blogg om ni inte redan gjort det, hon gör massa fina saker.

Igår kväll när jag åkte och handlade passade jag på att fynda en bok på bokrean, nämligen den här:

Den heter Riddarbageriets Söta och den innehåller (förstås) recept på kakor, bullar och tårtor. Det är så härligt med nya kok-och bakböcker, att få upptäcka allt som finns däri. Den här boken hade jättehärliga bilder, eller vad sägs om detta:

Gräddtårta med vit choklad. Låter nästan FÖR gott...

torsdag, mars 05, 2009

Paket till mig!!

Efter att ha jobbat en hel lång dag och sedan varit på ridskola med äldsta dottern så är det underbart att hitta detta i brevlådan när man kommer hem och är lagom trött:

Jag tycker att bloggandet är en skön paus i alla vardagsbestyr. Det är mysigt att sätta sig vid datorn en liten stund och ha lite tid för sig själv. Det är synd bara att det hunnit bli så mörkt innan jag kommit igång med fotandet. Bilderna blir inte så bra. Det blir snyggare om man fotar i dagsljus tycker jag. (Eller så kan jag inte kamerans funktioner riktigt...) Men vi går ju mot ljusare tider och det känns verkligen härligt. Tänk att få bli väckt av solljus istället för väckarklocka....

PS. Imorgon visar jag vad det var i paketet... DS.

onsdag, mars 04, 2009

Glasburkar

Jag gillar ju som bekant glasburkar. De två små på bilden är de minsta jag äger. Skulle gärna köpa fler men har inte hittat några någonstans. I den ena har jag svartpepparkorn och i den andra krossade polkagrisar. Perfekt att strö över vaniljglass (polkagrisen alltså...). Den lite större burken brukar jag ha mörk choklad i. Men den verkar vara tom för tillfället....är man gottegris så är man.

tisdag, mars 03, 2009

In med det nya

Idag fick vi vår nya soffa och det var skönt att äntligen få kasta ut den gamla. Visar bild på den en annan dag. Den här dagen har gått rasande fort och nu tänkte jag njuta lite av nya tidningar och en semla. Igen. Semlebröden säljs ju i 8-pack och är man då i princip den enda i familjen som äter semlor får man väl offra sig så att de inte möglar, eller hur? Ingen beach 2009 här inte...

Härlig läsning...

måndag, mars 02, 2009

Vilken lycka!!!

Jag har vunnit en tävling hos bloggen Stygn med stil, hurra, hurra!! Ett jättevackert hjärta med vingar och fint tryck. Jag blev så otroligt glad, jag som knappt vinner på "vinst-varje-gång"-lotter....;). Det ska bli så spännande att få hem det.

Annars tycker jag mest att det snöar hela tiden. Det är ju faktiskt mars och nu skulle det vara helt ok med lite vår ute, tycker man. Men, men, än så länge får kamin och vedspis jobba för fullt här hemma.

söndag, mars 01, 2009

Trådlös

Skulle sy en gardin av detta fina gamla lakan idag, men det gick inte för jag har typ 20 cm vit tråd kvar. Och jag oooorkar inte åka och handla. Känner mig lite småkrasslig idag, hoppas förkylningen håller sig borta.

Istället för ny gardin så blir det istället blompyssel. Plockade fram pelargonerna som vilat ute i gästrummet under vintern och nu ska de små liven få lite ny jord och fina krukor.