söndag, maj 31, 2009

Vad är då detta?

Idag när jag var ute och rensade lade jag märke till en buske vi har. Den busken stod alltid i skymundan bakom andra växter förut och den var väl mest lite spretig och blommade just inget. När vi byggde ut huset tog vi bort alla växter på den platsen utom just den. Och nu när den är ensam har den verkligen satt fart och det är massor med knoppar och det har t.o.m. kommit några blommor. Det var först idag jag verkligen såg hur fin den var. Dessutom var den rätt så lik pärlbusken jag önskade mig i ett tidigare inlägg. Men jag vet inte, kan det vara någon släkting till den kanske? Vad konstigt, här går man och önskar sig saker och vips så har man haft det framför ögonen hela tiden. Men det betyder ju förstås inte att jag inte vill ha en till.....

Visst ser knopparna ut som små pärlor?

lördag, maj 30, 2009

Hmmm...

...vad ska jag plantera i dessa tro? Kanske lite kryddväxter eller små sommarblommor. Uj, vad varmt det är idag. Har rensat lite och bakat lite, men annars bara tagit det lugnt. Man orkar inte så mycket i värmen. Eller ja, inte jag i alla fall...

fredag, maj 29, 2009

Hej hopp!

Idag bjuder jag på en liten bild från köket. Ser ni glasburken och vad som ligger på botten? Just det, bara kaksmulorna kvar. Jag tror vi har kakmonster i huset...

Vi hade lite internettrassel igår så jag kunde inte göra något inlägg då. Idag har vi strååålande väder, helt underbart! Termometern visar på 21 grader i skuggan. Jag ska snart åka och jobba och ikväll blir det festligheter på barnens skola. Ha en skön fredag!

onsdag, maj 27, 2009

Margarinlåda

Igår var jag och hämtade min efterlängtade margarinlåda. Jag hade ingen aning om hur den såg ut, men den visade sig vara i gott skick. Lite lagom sliten sådär.

Jag gillade särskilt undersidan där det också finns ett tryck. Blir svårt att bestämma sig åt vilket håll man ska ha den egentligen...

tisdag, maj 26, 2009

Vita blommor

Vi hade en stor vit hortensia som växte i trädgården förut, men vi tvingades flytta på den när vi byggde ut huset. Den verkade inte riktigt trivas på sin nya plats och nu tror jag den har dött helt. Synd, för den var verkligen fin. Nu skulle jag förstås vilja plantera något nytt där så småningom. Vill gärna ha en vit buske och den här pärlbusken tycker jag är så himla fin. Vet dock inte om det skulle fungera eftersom läget är ganska skuggigt. Får nog läsa på lite först och fråga mor och far om råd.

Bild från www.plantagen.se.

måndag, maj 25, 2009

Strålande eftermiddag

Kunde inte låta bli att plocka lite syrenkvistar i en vas och ställa på trappen. Nu doftar det gott varje gång man går ut och in. Annars har jag, under överinseende av katten Simon, fortsatt att rensa ute. Nu blev det vår smultronrabatt som fick sig en omgång. Det ska bli trevligt med bara smultron istället för sjuttio sorters ogräs blandat med några små stackars smultronplantor. Åh, vad jag längtar tills man får börja plocka dem...

"Du tar väl inte bort någon kattmynta nu, matte...."

söndag, maj 24, 2009

Hästar och ogräs

Ja, det har jag ägnat mig åt idag. Var på turridning på förmiddagen och det var hur härligt som helst! Vackert väder, fin natur och en toppenhäst att rida på. Men lite öm är jag...
På eftermiddagen rensade jag ogräs i mängder. Den rabatten har inte blivit fixad på flera år, men nu äntligen ser det bra ut. Och nu ska jag mumsa på lite välförtjänta jordgubbar och vaniljglass till det. Ha det bra!

lördag, maj 23, 2009

Grillkväll

Vi håller på och grillar för fullt i det vackra vädret. Det är så underbart att sitta uppe på balkongen och mysa när det är varmt.

Imorgon blir det spännande värre, då ska jag och L ut på turridning med islandshästar tillsammans med några vänner. Undrar om jag kommer kunna stå på benen efteråt...

fredag, maj 22, 2009

Regn...

Oj, vad det har regnat idag. Det positiva med det hela är att jag kunde fortsätta min storstädning utan att få lust att gå ut.
När vi kom hem från Grekland åkte vi förbi hos mor och far, som tagit hand om vår misse, och där tog jag lite kort. Det var regnigt där också då så det passar ju bra att visa några av dem idag :). Ha det gott!




torsdag, maj 21, 2009

Härliga syrener!

Syrenerna tillhör en av mina favoritblomster. Synd att de inte blommar så länge. Idag har jag gått runt och sniffat på de vi har i trädgården och de doftar ju så underbart.

Nu är det riktig lyxhelg, ledigt i fyra dagar, och jag har satt igång med storstädning. Har också sorterat mina inredningstidningar och ska nu slänga en hel hög av dem. Det är ju inte så roligt kanske, men jag har inte plats för alla. Innan jag slänger dem brukar jag dock klippa ur de bilder jag gillar och gör små collage av dem.

Vädret är härligt nu, hoppas det blir fint imorgon också.

onsdag, maj 20, 2009

Hej hopp!

Nu är jag tillbaka igen efter min lilla paus. Jag pausade inte för att jag var bloggtrött utan snarare för att jag befunnit mig på denna underbara plats i en vecka:

Japp, vi åkte en vecka till Kreta och solade, badade, åt god mat (mamma mia, vilka efterrätter....) och hade det hur bra som helst. Men det känns skönt att vara tillbaka hemma igen också. Vi hörs imorgon!

Mysigt i en gammal by i närheten...

Vårt hotell...

Utsikt från balkongen...

lördag, maj 09, 2009

Äntligen helg

Lördagar är bra trevliga. Man kan gå upp när man vill och lägga sig när man vill. Att man sen vaknar samma tid som alla dagar man ska upp och jobba och på kvällen somnar i soffan vid 22-tiden är ju en annan sak... Fick lite sommarlovskänsla när jag hittade sådana här rackare på gång uppe i slänten idag.

Nu, förstår ni, har jag en del att stå i så jag tänkte ta en liten bloggpaus. Vi hörs snart igen!

fredag, maj 08, 2009

Ajajaj

Var och hälsade på i Dalarna hos mor och far på förmiddagen och GLÖMDE ta med kameran! Inte bra, för nu börjar deras fantastiska trädgård blomma. Får försöka komma ihåg det nästa gång så jag kan visa bilder. De har så fint. Nu ska jag ladda inför semifinalen i ishockey mellan Sverige och Kanada. Inte för att jag har rätt TV-kanal så jag kan titta, men jag följer matchen så gott jag kan via radio och internet :). Och så ska jag mumsa på min nya favoritglass, nämligen Mövenpicks Panna cotta. Såååå himla god....

Bild från www.nestle-nordic.com

torsdag, maj 07, 2009

Regn eller sol?

Vädret verkar inte kunna bestämma sig. I morse var det kallt men soligt och blå himmel och det såg riktigt lovande ut. Men det blev regn och grått en stor del av dagen. Och nu är det ganska fint igen. Typiskt vårväder kanske. Men en sak är säker och det är att det är skönt med det härliga ljuset när man går upp på morgonen. Och med en sådan här väckarklocka skulle det bli ännu lättare att vakna.

Bild från www.countrybymail.se

onsdag, maj 06, 2009

Tildapyssel

Har ropat in en hel hög med Tildapapper m.m på Tradera så nu ska det pysslas! Fast inte riktigt än, är nyss hemkommen från jobbet och ikväll orkar jag inte dra fram en massa grejer. Ska bara ta det lugnt och läsa lite. Hoppas ni får en bra kväll!

tisdag, maj 05, 2009

Ett hav av ved

Ja, det är vad vi har att ta itu med. Helt hysteriskt mycket är det. Det blir många turer med skottkärran till vedbon. Bilden är tagen bakom vårt hus och hela tiden blir allting grönare och skönare. Jag fotade faktiskt nu ikväll och vi fick lite sol efter en grå dag. Härligt!

måndag, maj 04, 2009

Fynd

Här är då mina små fynd som jag gjorde igår på loppisen. Först en sak som man kan missta för en bok, men så är inte fallet. Det är nämligen en ask.
Sedan köpte jag också denna ljuvliga lilla klänning. När jag stod och tittade på den på loppisen utbrast lilla F: "Men mamma den där får du ju inte plats i." Hmmm, har ju i och för sig inte provat än, eftersom jag ville tvätta den först. Vi får väl se hur det går ;).

söndag, maj 03, 2009

Loppis

Vi tog en sväng idag till en loppis i närheten av där vi bor, bara några hundra meter bort (=livsfarligt!). Tur att hon bara har öppet på söndagar ;). Hon hade gjort iordning en speciell "shabby chic"-hörna. Tror ni jag hängde där eller? Gjorde ett par fina fynd som jag tänkte visa imorgon. Batteriet i kameran är slut igen. Men jag bjussar på en bild jag tog igår istället, nämligen denna lavendel som jag köpte hos Mamma Lycklig. Håller på och fixar till på vår lilla veranda och jag tänkte den skulle få stå där.

lördag, maj 02, 2009

Besök

Idag har mor och far varit på besök och vi åkte ut till Mamma Lycklig och shoppade lite och sedan gick vi en runda i Stadsträdgården och Wadköping. Det är så mysigt där ute. Har idag också äntligen blivit klar med ett mindre kul projekt som jag ägnat mig åt i två dagar, nämligen att städa ur och göra ren bilen ordentligt. Det är så tråååkigt... Men nu är det klart och det känns så skönt. Ha det bra!

fredag, maj 01, 2009

Söta djur

Vilken härlig dag vi haft! När jag stod och hängde tvätt tjattrade björktrastarna ovanför mitt huvud och när jag tittade upp såg jag att de byggt ett bo i tallen. I boet låg en av dem, kanske mamman som ruvade på ägg? Sedan hörde jag ett annat ljud bakom mig i slänten upp mot skogen och det var vår nya granne igelkotten som bökade runt bland löven. Sådana ögonblick är ju bara ren lycka! Och här är en till som njuter av våren: