tisdag, juli 28, 2009

Ljuvliga hallon

Idag har varit lite av en bärplockardag. Det har plockats både smultron, hallon och en massa röda vinbär. Vi har tyvärr inte alltför många hallon eftersom vi inte skött om dem ordentligt, men det blir lite i alla fall. Undrar bara vad jag ska göra med dem. Har inte lust att blanda dem i saft eftersom deras smak nog försvinner bland alla andra bär. Någon som har något bra tips på vad man gör med ca 5dl hallon?

lördag, juli 25, 2009

Sortering

Har nu suttit i två dagar och sorterat papper. Vi har varit ordentligt slarviga med att sätta in alla viktiga papper i pärmar. Istället har vi haft högar lite här och där och huller om buller. Men nu ska det bli ordning, tänkte jag. Var på Clas Ohlson igår och köpte lite pärmar och annat praktiskt. Hittade dessutom dessa fina kökshanddukar på rea där.

Jag har lyckats samla ihop två hela papperskassar med onödiga och gamla papper också, som jag har suttit och eldat i kaminen, så nu har vi varmt och gott i köket :).

Pelargon i sovrummet.

tisdag, juli 21, 2009

Ett av fynden

Dessa strumpor köpte jag i Ullared för halva priset mot vad de kostar här hemma. De blir sköna att mysa i när hösten kommer. Håller nu på och packar lite inför vår resa ner till Göteborg idag. Vi ska hälsa på sambons bror och hans familj samt gå på Liseberg. Hoppas det inte ösregnar på oss bara. Vi hörs snart igen!

fredag, juli 17, 2009

Hemma igen

Vilket härligt väder vi har ute! Just nu sitter jag dock inomhus och utsikten består av shoppingkassar från Gekås i Ullared. Nej, jag har inte packat upp allt ännu. Det är ju också lite tjusningen med det hela, att få uppleva sina fynd igen och placera ut dem där de ska vara. Så jag tar det lite undan för undan. Ska snart hugga in på lite grillad lax och sedan jordgubbar till efterrätt. Här en liten bukett som F plockat åt mig.

söndag, juli 12, 2009

God morgon

Nu drar jag strax ner till Ullared med barnen och mina föräldrar. Vi hörs igen om några dagar. Ha det så bra alla!

fredag, juli 10, 2009

Japp!

Det blev en omgång idag också. Plus en enkel sockerkaka som jag gjorde direkt när jag vaknade. Men nu har jag slut på smör. Kanske lika bra det.

torsdag, juli 09, 2009

Kakdag

Bara regn ute och då kan man ju passa på att fylla på kakförrådet som ekat tomt. Har bakat en massa småkakor hela dagen så nu är det fritt fram för små kakmonster igen ;).

tisdag, juli 07, 2009

Dagarna går

Tänk att jag redan varit ledig i tre veckor, vad fort det går! Snart får sambon också semester och det ska bli skönt. Idag har jag tvättat bilen, usch och fy vad tråkigt, men vad trevligt när det hela var klart. Fick en tidning i brevlådan som jag ska mysa med ikväll. Har redan tjuvbläddrat lite och det bådar gott.

Vilka reportage! Snyggt!

söndag, juli 05, 2009

Tänk att det regnar

Håller så sakta på att vakna upp ur min semesterkoma. Det blev faktiskt lite jobbigt med värmen ett tag. Man blev ju svettig bara man blinkade. Men nu regnar det och jag känner sakta att energin återvänder. Idag har jag jagat myror i köket. När jag kom ner i morse hade de invaderat kattens matskål. Det har jag aldrig varit med om förr, att svartmyror gillar kattmat. Men så var fallet och jag har nu krossat och dammsugit myror och plockat fram två myrdosor. Hoppas det ger resultat. Nu ska jag äta lite sallad. Matvanorna sitter kvar fast vädret blivit kallare :). Ha det gott!

Denna skulle jag kunna gå runt med i regnet...

onsdag, juli 01, 2009

Pysselkväll

Sitter med tjejerna och pysslar med lite fler tändsticksaskar. De tycker det är jättekul och vill inte gå och sova. Igår var vi på Gustavsviksbadet och svalkade oss lite och det var välbehövligt kan jag säga. Synd bara att femtioelvatusen andra också hade kommit på den idén... Nåja, det gick jättebra och tjejerna var så nöjda. Det är så skönt att kunna göra saker i lugn och ro och inte ha en massa tider att passa. Idag kom det lite regn och det var faktiskt också rätt skönt... för blommorna med kan jag tänka mig.