torsdag, augusti 27, 2009

Sommarens sista

Dessa blir nog de sista blommorna som jag plockar från trädgården i år. Jag äger en ynka rosplanta och den brukar glädja mig med en ros per år. I år fick jag två, hurra! Rosplantan står dessvärre i en riktig skruttrabatt så den är inte mycket att titta på där. Därför brukar jag klippa de rosor jag får. De gör sig bättre så här.

tisdag, augusti 25, 2009

Tåget går

I helgen är det marknad i Nora och då kommer det vissla och tuta utanför vårt hus. Den gamla veteranjärnvägen går nämligen förbi där vi bor och varje år när det är marknad i Nora så kör man de gamla rälsbussarna härifrån och upp till Nora. Har man tur får man se ett gammalt ånglok tuffa förbi också.
När vi köpte vårt hus fick vi detta gamla blad på köpet, där det står om tågtiderna för år 1900 då statsbanan mellan Krylbo och Örebro invigdes.

fredag, augusti 21, 2009

Mer kök

Har nu laddat in lite fler bilder på köket...

Är nu ensam hemma med katten. Barnen och sambon har åkt iväg för att fiska kräftor och de kommer hem imorgon igen. Jag passar på att ha lite egen-tid, vilket innebär allmänt slöande och mumsande på något gott. Nåja, jag kanske viker en strumpa emellanåt också ;). Ha det bra vänner!

söndag, augusti 16, 2009

Kök

Man kan inte anklaga vårt kök för att vara särskilt stort. Tvärtom är det ganska yttepyttelitet. Här är lite bilder i alla fall. Jag har fler, men batterierna tog slut i kameran innan jag hunnit ladda in alla, så det kommer nog fler så småningom.



onsdag, augusti 12, 2009

Vardag

Jaha, då har man jobbat i tre dagar redan. Det är skönt att komma tillbaka till vardagen också, tycker jag. Min sista lediga dag firade jag med cider från Ica...

Jag föll för den vackra etiketten och cidern visade sig också vara väldigt god. Köpte också en tidning...

Har aldrig läst den förr och den var väl ok, inte riktigt min smak, men man hittade ändå en del inspiration. Hoppas ni har det bra, såg att jag fått en kommentar om fler bilder från vårt kök. Tänkte försöka ordna det till helgen. Hej hopp!!

lördag, augusti 08, 2009

Mårbacka

Köpte tidigare i veckan två Mårbacka för halva priset. Lite sent kanske men för det priset så slog jag till. Än kan man ju njuta av dem ett tag och det såg ut att finnas några knoppar också. Har inte orkat göra så mycket de senaste dagarna eftersom jag haft problem med en visdomstand. Det är jobbigt att gå runt och ha ont hela tiden. Jag har knappt kunnat öppna munnen emellanåt, så man har inte kunnat tröstäta godsaker heller :). Däremot har jag läst tidningar och jag köpte denna norska variant som snabbt blev en favorit.

tisdag, augusti 04, 2009

Målning och loppisfynd

Har nu målat fönster i dagarna tre. Jag gillar att måla, tycker att det är ganska avkopplande. Men nu är jag faktiskt en gnutta trött på att måla just fönster. I söndags hann jag slinka in på vår "lokala" loppis och hittade först ingenting, men sedan fick jag syn på dessa som jag förstås plockade på mig. Ett vackert örngott och fyra kökshanddukar. Allt för en femtilapp.

lördag, augusti 01, 2009

Nya möbler ute

Vi har letat efter utemöbler i ca tre år. Vill man ha något som är av trä, vitt, ihopfällbart samt med ställbara stolar så får man leta. Oj, vad vi har letat. Just när vi nästan hade gett upp för i år så fick jag syn på en möbelgrupp på internet som verkade bra. Vi kollade upp återförsäljare, åkte dit, gjorde beställning och nu en vecka senare står gruppen på plats uppe på balkongen. Vi ordnade nytt golv däruppe också, det blev den ljusgrå mattan som jag nämnde i ett tidigare inlägg. Och vi är sååå jättenöjda med resultatet. Ibland lönar det sig att vänta! Nu ska jag gå upp och sätta mig där och njuta av den varma kvällen.
PS. Tack för alla hallontips.