tisdag, juli 28, 2009

Ljuvliga hallon

Idag har varit lite av en bärplockardag. Det har plockats både smultron, hallon och en massa röda vinbär. Vi har tyvärr inte alltför många hallon eftersom vi inte skött om dem ordentligt, men det blir lite i alla fall. Undrar bara vad jag ska göra med dem. Har inte lust att blanda dem i saft eftersom deras smak nog försvinner bland alla andra bär. Någon som har något bra tips på vad man gör med ca 5dl hallon?

6 kommentarer:

Hemma hos Linda sa...

Hej Katarina

Visst är det härligt den här tiden på året då man kan plocka på sig en massa bär. Men jag använder mina bär till bakverk eller pajer, aldrig vågat mig på att göra saft och här dricker vi tyvärr inte så stora mängder saft heller. =) Men massor med olika sorters pajer är gott. Så varför inte göra en paj med hallonen du plockat blandat med lite blåbär, jätte gott.

Kram Linda

hemma hos lilla mej sa...

Jag skulle gära paj och blanda hallon och blåbär.Ja det är jåttegott med vaniljsås eller glass eller grädde.Ha en mysig kväll vad det nu en blir kramizar ~~~~RITA~~~~~.

Anonym sa...

Hallå! Frys in dom och njut dom sen varma till glass i vinter. Kram Sofia

Golden&Vitt sa...

Hej på dig:)
Vad härligt att få börja plocka av allt det goda naturen bjuder på, hos oss är inte tiden riktigt inne ännu( om en vecka).

Jag skulle oxå frysa in hallonen och njuta av dom senare i vinter, jag fryser in jätte mycket hallon och blåbär varje år.Finns det någon härligare doft i kall snöstorm mitt i vintern än kokt blåbär eller hallon...

Har du hittat mera kantareller? Jag ska fara och leta få se om jag lyckas i år.

Ha en bra dag / Annika

promenader på landet sa...

Vilken härlig bild! Jag älskar hallon...Jag gillar ju att baka så jag skulle nog göra paj eller baka muffins med dem! Goda att äta till vaniljglass också! Må så gott! Kram från Maria

Vardags-mirakel sa...

Jag har gjort saft på mina hallon, och fruktmoset fick bli sylt/marmelad. Annars kan du ju dekorera rulltårtebakelser med dem :-) ha en trevlig helg, kram Eva.